Cum Se Monteaza Un Filtru De Apa Pe Robinet – 5 Pasi Simpli

Calitatea apei consumate influenteaza calitatea vietii, acesta este un lucru cat se poate de adevarat si dovedit, iar simpla actiune a instalarii unui filtru de apa pe robinet poate aduce avantaje consumatorilor, atat din punct de vedere al sanatatii, cat si din punct de vedere financiar. Filtrele de apa au castigat multa popularitate in ultimul deceniu si garanteaza un gust deosebit si o puritate impecabila a apei atunci cand sunt sunt montate pe robinet.

Pentru ca sistemele de tratare a apei nu sunt tocmai sigure, avand in vedere volumul mare de apa care este prelucrata intr-un timp scurt si din cauza retelei de transmisie, care nu poate oferi consumatorului o apa perfect tratata si curata, filtrele de apa montate pe robinet raman solutia cea mai sigura pentru consumatori.

Dupa filtrele de tip cana, cele care se monteaza pe robinet sunt cel mai simplu de folosit si de instalat. Acestea asigura apa potabila in flux continuu, elimina impuritatile si mirosul neplacut si ofera apei un gust mult mai bun, eliminand tenta de clor, care este atat de deranjanta.

Recomandarea noastra

Aquaphor ModernAquaphor Modern 2 este un filtru de apa cu un pret foarte accesibil, ce se monteaza la robinet, si asigura un flux de apa curata de pana la 1.2 litri pe minut. Articolul nostru despre el il gasiti aici.

+ Pretul este bun.

+ Usor de montat.

+ Obtineti o apa gustoasa.

+ Elimina clor, metale grele.

– Nu filtreaza apa calda.

Vezi pretul de azi

Etapele instalarii unui filtru de apa pe robinet

Instalarea unui filtru de apa pe robinet nu trebuie facuta de un profesionist, filtrul putand fi montat rapid si simplu chiar si de catre utilizatori, care trebuie doar sa urmeze instructiunile din manual.

Concret, etapele procesului instalarii filtrului de apa pe robinet, in ordinea recomandata de specialisti, sunt:

1. Pregatirea componentelor

Utilizatorii trebuie sa scoata din cutie toate componentele si sa se asigure ca au tot ceea ce le este necesar: de la adaptoarele pentru robinet, cartusul de filtrare si dispozitivul propriu-zis, de forma cilindrica, prevazut cu capac.

2. Montarea cartusului

Urmatorul pas pentru instalarea filtrului de apa pe robinet face referire la montarea cartusului. Initial, se desface capacul filtrului, prin rotire in sensul acelor de ceasornic, apoi se introduce cartusul in interior si se pozitioneza in mod corect, conform instructiunilor prezentate in manual.

Se fixeaza capacul la loc in mod corect.

3. Pregatirea robinetului

Aceasta etapa presupune desurubarea aeratorului montat la robinet cu o carpa uscata pentru o mai buna aderenta.

Utilizatorii vor verifica pozitionarea santurilor de infiletare de la capatul robinetului, care pot fi pe interior sau pe exterior.

Apoi vor fixa dispozitivul. In cazul in care fixarea nu este posibila, se pot folosi adaptoarele care vin la pachet cu filtrul de apa si care sunt foarte usor de utilizat.

montare filtru apa pe robinet

4. Inserarea filtrului

Dupa potrivirea filtrului la robinet, acesta trebuie fixat folosind sistemul de prindere in sensul acelor de ceasornic.

5. Pregatirea filtrului de apa de utilizare

Filtrele de apa trebuie pregatite de folosire. Acestea trebuie curatate, in aceasta etapa apa fiind lasata sa curga la robinet timp de 5 minute, astfel incat aerul sa fie eliminat din sistem si utilizatorii sa se asigure de eficienta dispozitivului.

In cazul in care la instalarea filtrului de apa pe robinet apar erori, filtrul trebuie desfacut si utilizatorii vor verifica daca au pozitionat in mod corect garnitura inclusa in pachet, care este menita sa asigure etanseitatea legaturii.